IJzersterke Pidcock heerst bij beloften, Iserbyt rijdt na twee titels naar mooie ereplaats
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 22 reacties

Pidcock wereldkampioen bij beloften terwijl Iserbyt naar tweede plek rijdt

IJzersterke Pidcock heerst bij beloften, Iserbyt rijdt na twee titels naar mooie ereplaats
Foto: © photonews

Eli Iserbyt wilde kost wat kost geschiedenis schrijven door voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden bij de beloften. Hij nam dan ook volop het initiatief in het wedstrijdbegin, maar met een weergaloze ronde halfweg koers keerde zijn grote uitdager Pidcock de rollen om.

Iserbyt bepaalde de koers van bij de start. In de openingsronde schudde hij al een paar versnellingen uit zijn benen. Even kon hij zich met slechts een drietal renners in zijn wiel afschudden, maar het kwam snel weer tot een hergroepering.

Nadat Pidcock van fiets moest wisselen, zakt de Brit terug richting plaats negen. Het sein natuurlijk voor Iserbyt om nog eens vol gas te geven. Dat had ook effect. Enkel de Zwitsers Kuhn en Rouiller bleven min of meer in de buurt. Pidcock rukte wel op naar de vierde plek, maar zat dan nog altijd op zeven seconden van Iserbyt.

VERWOESTENDE VIERDE RONDE VAN PIDCOCK

Achter de leider troepte het enigszins samen. Bij het ingaan van de vierde ronde volgden Pidcock, Derigoni, Benoist, Rouiller en Kuhn op zes seconden. Pidcock achtte dit het moment om terrein goed te maken en nog veel meer. Met een verwoestende demarrage ging de kopman van het Verenigd Koninkrijk op en over Iserbyt. Plots was de situatie omgekeerd en was het Iserbyt die moest achtervolgen.

Tegen een compleet ontketende Pidcock was er geen kruit opgewassen. Iserbyt kreeg in de achtervolging het gezelschap van Dorigoni, Benoist en Rouillier. Op het einde van die beslissende vierde ronde was het verschil met de koploper wel al maar liefst twintig seconden.

OOK KOPECKY DOET MEE VOOR MEDAILLES

In de achtervolgende groep meldde Kopecky zich ook. Bij de volgende passage aan de finish speelde zich dat wel allemaal op een kleine halve minuut van Pidcock af. Bij die achtervolgers liet Iserbyt in ronde zes wel zien dat hij duidelijk de tweede sterkste man in koers was. Een uitschuivertje gaf Kopecky echter de kans om weer aan te sluiten.

De hoop op een zilveren medaille was bij de Tsjech wel een kort leven beschoren, want nadien reed Iserbyt gewoon weer weg. Ook brons was te hoog gegrepen voor Kopecky, want Benoist reed met een groot verzet naar plek drie. Zilveren medaillewinnaar Iserbyt bolde binnen op 15 seconden van Pidcock, de nieuwe wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties