Niels Albert over zijn jeugdzondes en nachtelijke escapades: "Ooit naast de wc in slaap gevallen"

Redactie
| 11 reacties
Niels Albert over zijn jeugdzondes en nachtelijke escapades: "Ooit naast de wc in slaap gevallen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niels Albert is altijd wel te vinden voor een grapje, maar de tweevoudige wereldkampioen heeft ook al enkele stoten uitgehaald in zijn leven. Zo beleefde hij tijdens zijn carrière eens een nachtelijke escapade samen met Dieter Vanthourenhout.

Een nachtelijke escapade waar toenmalig bondscoach Rudy De Bie niets van mocht weten. "Bij de junioren ben ik samen met Dieter Vanthourenhout uit een stagehotel ontsnapt, allemaal achter de rug van Rudy De Bie", vertelt Albert in Het Nieuwsblad. 

"Ik denk dat we toen in Center Parcs in Lommel zaten. Ik weet nog dat het een heel gedoe was om geruisloos weg te geraken, want de witte golf van Dieter was een beetje kapot om het zacht uit te drukken. Als je 'm startte, leek het alsof er een bom ontplofte. Voor alle zekerheid duwden we de Golf van de parking om hem even verderop te starten."

Flügel

Beide heren beleefden dus samen een stevig avondje uit. "We belandden ergens in het centrum in een danscafé. Je kon er bonnetjes kopen om achteraan in een grote bak eendjes te gaan vissen. Op de onderkant van die eendjes stond een code. Daar kon je aan de toog Flügel of chocolade voor krijgen. Je bent jong en je wilt wat, of was het omgekeerd", vraagt Albert zich lachend af. "Dat liep daar serieus uit de hand."

"Ik had een serieus stuk in mijne frak. Plots zagen we door het raam dat er buiten ambras was met een paar skinhead-achtige types. ­Dieter vertelde me achteraf - maar daar weet ik niets meer van - dat ik nog voor het raam ben gaan staan om die mannen uit te nodigen om binnen te komen, zeg maar. Toen we uiteindelijk terug de parking van ons hotel opreden, bleef ik bij het uitstappen achter mijn gordel hangen."

10 kilometer lopen 

Het ging zelfs nog een stapje verder. "Ik ging keihard tegen de vlakte, mijn beide polsen lagen open. Ik ben even later naast de wc in slaap gevallen. De volgende dag merkte ik dat De Bie iets in de gaten had, want hij liet ons tien kilometer lopen. Normaal gezien stond er een ontspannend potje joggen op het programma. Niet dus", aldus Albert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties