Niels Albert over zijn jeugdzondes en nachtelijke escapades: "Ooit naast de wc in slaap gevallen"
Redactie
| 11 reacties

Niels Albert viel in zijn jonge jaren eens naast de wc in slaap na nachtelijke escapade

Niels Albert over zijn jeugdzondes en nachtelijke escapades: "Ooit naast de wc in slaap gevallen"
Foto: © photonews

Niels Albert is altijd wel te vinden voor een grapje, maar de tweevoudige wereldkampioen heeft ook al enkele stoten uitgehaald in zijn leven. Zo beleefde hij tijdens zijn carrière eens een nachtelijke escapade samen met Dieter Vanthourenhout.

Een nachtelijke escapade waar toenmalig bondscoach Rudy De Bie niets van mocht weten. "Bij de junioren ben ik samen met Dieter Vanthourenhout uit een stagehotel ontsnapt, allemaal achter de rug van Rudy De Bie", vertelt Albert in Het Nieuwsblad. 

"Ik denk dat we toen in Center Parcs in Lommel zaten. Ik weet nog dat het een heel gedoe was om geruisloos weg te geraken, want de witte golf van Dieter was een beetje kapot om het zacht uit te drukken. Als je 'm startte, leek het alsof er een bom ontplofte. Voor alle zekerheid duwden we de Golf van de parking om hem even verderop te starten."

Flügel

Beide heren beleefden dus samen een stevig avondje uit. "We belandden ergens in het centrum in een danscafé. Je kon er bonnetjes kopen om achteraan in een grote bak eendjes te gaan vissen. Op de onderkant van die eendjes stond een code. Daar kon je aan de toog Flügel of chocolade voor krijgen. Je bent jong en je wilt wat, of was het omgekeerd", vraagt Albert zich lachend af. "Dat liep daar serieus uit de hand."

"Ik had een serieus stuk in mijne frak. Plots zagen we door het raam dat er buiten ambras was met een paar skinhead-achtige types. ­Dieter vertelde me achteraf - maar daar weet ik niets meer van - dat ik nog voor het raam ben gaan staan om die mannen uit te nodigen om binnen te komen, zeg maar. Toen we uiteindelijk terug de parking van ons hotel opreden, bleef ik bij het uitstappen achter mijn gordel hangen."

10 kilometer lopen 

Het ging zelfs nog een stapje verder. "Ik ging keihard tegen de vlakte, mijn beide polsen lagen open. Ik ben even later naast de wc in slaap gevallen. De volgende dag merkte ik dat De Bie iets in de gaten had, want hij liet ons tien kilometer lopen. Normaal gezien stond er een ontspannend potje joggen op het programma. Niet dus", aldus Albert

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties