Thibau Nys niet verrast door 'nieuwe' wereldkampioen: "Vorig jaar net hetzelfde"

Thibau Nys niet verrast door 'nieuwe' wereldkampioen: "Vorig jaar net hetzelfde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor aanvang van het WK klonk het dat België bij de junioren misschien wel de meeste kans had op goud. Het werd echter zilver en brons. Voor Thibau Nys zat er net geen podium in, maar hij kon wel leven met zijn vierde plek. Hij was overigens niet verrast door de nieuwe wereldtitel voor Tulett.

Het was vooral door de omstandigheden dat Nys niet meedeed voor het podium. "Ik startte perfect. Op het einde van de eerste ronde voelde dat ik lek stond vooraan. Ik verloor meteen heel veel plaatsen en zat al snel op vijftien seconde van het podium. Elke ronde kwam ik een paar seconden dichter. Zonder die lekke band, had ik er misschien wel kunnen bij blijven."

Met die vierde plaats zit ik wel op mijn plek 

Thibau Nys

Ook niet vergeten dat Nys nog altijd maar een eerstejaarsjunior is. Hij onthoudt dan ook vooral het positieve. "Misschien had het podium gekund, maar met die vierde plaats zit ik wel op mijn plek. Ik ben tevreden over het gevoel, mijn wedstrijd en mijn seizoen."

Toch niet verbaasd dat Tulett met de wereldtitel ging lopen? "Helemaal niet. Het was vorig jaar net hetzelfde. Hij heeft geen enkele koers gedomineerd of nooit een wedstrijd gewonnen waarin iedereen aan de start kwam. Hij heeft enorm gepiekt naar deze wedstrijd. Tulett reed een fantastische koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties