Belgisch kampioen opent seizoen met 6e plek en is tevreden: "Winnen zat er sowieso niet in"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Belgisch kampioen opent seizoen met 6e plek en is tevreden: "Winnen zat er sowieso niet in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met drie renners in de top tien kan Deceuninck-Quick.Step van een geslaagde openingstijdrit in de Tour de la Provence spreken. Ook Belgisch kampioen Yves Lampaert was tevreden.

Lampaert eindigde als 6e en zag zijn ploegmaats Cavagna (3e) en Asgreen (5e) nog beter doen. "Dit was een goeie test", citeert HNB Lampaert. "Het was eenvoudig: vier kilometer rechtdoor, vier kilometer terug. Puur op de macht. Winnen zat er sowieso niet in."

"De renners die voor mij eindigden, hebben allemaal al een koers in de benen: Cavagna en Sütterlin reden al Down Under, zij zijn dus al gerodeerd. Aan Ganna was helemaal niks te doen. Hij is zich aan het voorbereiden op het WK piste. Hij is al in topvorm, bij mij is dat pas voor binnen een dikke maand."

Meerdere scenario's mogelijk

Ook de ploegleiding was duidelijk tevreden. "We doen het altijd goed in een tijdrit of ploegentijdrit, vandaag was geen uitzondering", zei ook ploegleider Brian Holm op de ploegwebsite. "We kunnen tevreden zijn dat we 3 renners in de top 10 hebben. Dan hebben we meer kaarten uit te spelen de komende dagen."

"Morgen (vandaag, red.) wordt het veel op een neer op smalle en technische wegen, dat maakt het lastig voor de sprinters. Er zijn veel scenario`s mogelijk, dus het wordt interessant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties