Serge Pauwels hongerig voor eerste koersen bij CCC: "Pas na dit seizoen onder het mes voor elleboog"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Serge Pauwels hongerig voor eerste koersen bij CCC: "Pas na dit seizoen onder het mes voor elleboog"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels maakt vandaag in de tweedaagse Ronde van Murcia zijn grote debuut voor het Poolse CCC Team. De 35-jarige klimmer is gretig om zich te tonen.

De voorbereiding verliep tot in de puntjes voor Pauwels, die na 4 seizoenen in Zuid-Afrikaanse loondienst één van de vijf Belgen bij CCC is. "Ik heb een hele goede winter achter de rug", vertelt Pauwels in gesprek met Wielerkrant.be. "Ik ben bovendien ook niet ziek geworden. Qua stages was het heel goed verdeeld. In december zijn we een weekje geweest en In januari twee keer net geen tien dagen."

"Daartussen was ik altijd een weekje thuis. Maar nu is het tijd om eindelijk te koersen", aldus Pauwels. Dat doet de ervaren klimmer vandaag en morgen in de Ronde van Murcia. Zondag volgt de Clasica de Almeria. "De honger is groot", vervolgt hij. "Anders vergeet je dat je traint om te koersen. Ik train graag, hoor. Maar een goed evenwicht tussen trainen en wedstrijden rijden is belangrijk."

Klaar voor eerste koersen

"Ik denk dat ik er klaar voor ben. Vroeger waren dit soort wedstrijden voorbereidingskoersen, maar nu moet je al op 95% van je kunnen zitten. Ik verwacht vandaag een sprintetappe, maar zaterdag kan het best lastig worden. Dan zal ik al meer weten."

Elleboog

Pauwels brak in de Tour van 2018 zijn elleboog na een domme valpartij. Daar heeft hij wel geen last meer van, al moet hij na dit seizoen wel onder het mes om het plaatje te laten weghalen.

"Ik heb even overwogen om dat plaatje er deze winter uit te laten nemen", zegt Pauwels. "Maar dat mag pas na zes maanden. December kwam te vroeg en januari was ook geen optie wegens te dicht bij het seizoen. Ik heb dan ook besloten om het na dit seizoen te laten weghalen. Maar ik heb er wel helemaal geen last van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties