Deceuninck-Quick.Step grote slokop in Colombia: "Een onvergetelijke week"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Deceuninck-Quick.Step grote slokop in Colombia: "Een onvergetelijke week"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step zet de winning mood van 2018 gewoon verder in het huidige seizoen. Met drie ritzeges en winst in het puntenklassement was de ploeg van Patrick Lefevere ook weer één van de grote slokoppen in de Ronde van Colombia.

Alvaro Hodeg, Bob Jungels en Julian Alaphilippe maakten alle drie het zegegebaar, bovendien werd de Fransman 7e in de eindstand én pakte hij het puntenklassement. "Ik ben erg blij", aldus Alaphilippe bij zijn ploeg. "Het is een onvergetelijke week geweest. Ik wil iedereen bedanken: mijn ploegmaats, onze staf, de fantastische fans en de organisatie."

"De sfeer was ongelooflijk en het welkom door de Colombiaanse mensen was fantastisch. Er is hier veel liefde voor de koers. Het was erg plezierig om in Colombia te rijden en zoveel succes te boeken met The Wolfpack."

Trots 

Voor Alaphilippe dus opnieuw een succesvolle rittenkoers. "We wisten dat het vandaag lastig ging zijn, maar desondanks namen we onze verantwoordelijkheid. Ik ben trots op de manier waarop de jongens de vluchters controleerden. De klim was zwaar en ik wist het bijna onmogelijk was tegen de Colombiaanse renners, maar ik gaf alles."

"Ik vertrek hier met een ritzege en de puntentrui. Nu ga ik een beetje herstellen voor mijn volgende doelen", besluit Alaphilippe, die zich weldra opmaakt voor een deelname aan de Strade Bianche. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties