Naast Kevin Pauwels hangt ook ervaren Britse in Oostmalle haar fiets aan de haak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Naast Kevin Pauwels hangt ook ervaren Britse in Oostmalle haar fiets aan de haak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels neemt zondag afscheid van de cross in Oostmalle, maar ook Helen Wyman rijdt in de Sluitingsprijs haar laatste wedstrijd. Dat maakte de 37-jarige Britse vandaag bekend.

Na een lange carrière houdt Wyman het in Oostmalle voor bekeken. "Ik heb beslist om mijn wedstrijdfiets aan de haak te hangen", vertelt ze op haar eigen website. "Voor het eerst in mijn carrière heb ik tijdens dit seizoen momenten gehad waarbij ik niet de vechtlust had die nodig is om te koersen tegen de absolute top."

"In een sport waarbij de competitie steeds groter wordt, kan ik niet het beste uit mezelf halen zonder een enorm verlangen om te presteren. Als ik verder zou koersen, zou ik naar mijn gevoel mezelf onrecht aandoen en dat is niet hoe ik herinnerd wil worden."

'Geweldige reis'

Wyman veroverde onder andere twee Europese titels in haar carrière. "De afgelopen 15 jaren van mijn leven waren buiten proporties fantastisch. Ik had nooit durven dromen over deze geweldige reis en ik zou er niks aan willen veranderen. Ik meen dit oprecht. Als je een ‘veldrijder in Europa’ wil zijn, maak je alles mee."

Nu haar actieve carrière erop zit, blijft Wyman aan de slag bij Experza Footlogix, weliswaar in de technische staf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties