Van der Poel wil pijlen richten op het allerhoogste: "Na dit voorjaar zal dat duidelijk worden"
Redactie
| 19 reacties

Mathieu van der Poel mikt op het WK wielrennen in Yorkshire

Van der Poel wil pijlen richten op het allerhoogste: "Na dit voorjaar zal dat duidelijk worden"
Foto: © photonews

Wat gaat het worden met Mathieu van der Poel in zijn eerste volwaardige wegseizoen? Zijn mogelijkheden lijken onbeperkt, zo lijkt het wel. Als veldrijder mag hij sinds het WK in Bogense opnieuw de regenboogtrui aandoen. Dat ook als wegrenner doen, ziet hij wel zitten.

Van der Poel heeft te kennen gegeven dat het WK wielrennen in Yorkshire wel iets voor hem is. "Daar heb ik al over gesproken met Koos Moerenhout. Het parcours zou me moeten liggen, maar ook ik heb mijn limieten. Het WK blijft een koers van 270 kilometer en het blijft de vraag of ik dat aankan. Na dit voorjaar zal dat duidelijk worden", stelt van der Poel in Het Nieuwsblad.

Voorts heeft de Nederlander laten vallen dat onder de klassiekers Vlaanderens Mooiste zijn droomkoers is. "De Ronde van Vlaanderen winnen is nog niet realistisch, maar misschien zit er wel al een zege in een semiklassieker in. Genre Brabantse Pijl ofzo. Maar dan moet alles wel meezitten."

TESTEVENT OLYMPISCHE SPELEN

Sowieso gaat van der Poel ook aan veldrijden blijven doen, al zal hij wel de start van het volgende seizoen missen. "Ik wil deelnemen aan het testevent van de Spelen in Japan in oktober. Daardoor zal het begin van het veldritseizoen weer zonder mij zijn. Opnieuw schrap ik de eerste wereldbekermanches. Jammer, maar ik kan niet alles blijven doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties