Jonge CCC-Belg aarzelde iets te lang in finale: "Om eerlijk te zijn panikeerde ik een beetje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge CCC-Belg aarzelde iets te lang in finale: "Om eerlijk te zijn panikeerde ik een beetje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nathan Van Hooydonck was één van de vijf renners van de vlucht van de dag in de vierde etappe van de Ronde van Oman. Het peloton misrekende zich nog bijna, want de CCC-renner werd pas op een kilometer van de streep ingerekend.

CCC wilde absoluut iemand mee hebben in de vlucht. "Heel de ploeg zat voorin bij de start", vertelde Van Hooydonck bij zijn team. "Iedereen die aangeduid was om in de ontsnapping te gaan probeerde dat, maar met een beetje geluk was ik het."

"Ik denk dat het Greg was die op de teamradio zei dat ik een gat had, dus ik bleef doorrijden. Het groepje met vijf draaide goed rond, behalve dan Atapuma. Die mocht niet rijden van zijn ploegleider."

Beetje paniek

Uiteindelijk werden de vluchters pas in de absolute slotfase ingerekend. "Ik dacht echt dat we het tot de meet konden volhouden. Maar het was de eerste keer dat ik in een situatie zat waarin ik kon winnen en om eerlijk te zijn panikeerde ik een beetje. Ik wist niet goed wat te doen."

"De aanval van Atapuma op 6 kilometer van de finish deed pijn. Ik moest enkele kilometers recupereren, maar ik hoorde dat we nog 20 seconden op het peloton hadden. Ik moest eigenlijk vol doorgaan tot de streep, want ik denk dat ik die andere renners kon kloppen in de sprint. Ik aarzelde echter te lang. Al voel ik wel dat mijn vormpeil beter en beter wordt, dus ik ben ook wel blij", besluit onze landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties