Lotto Soudal met uitgesproken kopman naar Ruta del Sol: "De kans op een nieuwe eindwinst is zeker reëel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met uitgesproken kopman naar Ruta del Sol: "De kans op een nieuwe eindwinst is zeker reëel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van woensdag tot en met zondag wordt de Ruta del Sol in het Spaanse Andalusië gereden. Met Tim Wellens, de winnaar van 2018, heeft Lotto Soudal opnieuw een troef op eindwinst in handen. Hij krijgt onder meer vijf landgenoten in steun.

De Truienaar is de uitgesproken kopman van de Belgische WorldTour-ploeg. "Tim Wellens heeft hier al etappes gewonnen en vorig jaar ook het eindklassement", vertelt ploegleider Bart Leysen. "We reizen dus wel met enige ambitie af. Met Tim als kopman is de rolverdeling vrij eenvoudig. Hij was twee weken geleden wel nog verkouden en miste zo de Ster van Bessèges, maar ik verwacht niet dat dat nog een invloed zal hebben."

Bovendien is het rittenschema veranderd tegenover vorig seizoen. "De kans op een nieuwe eindwinst is zeker reëel, maar de situatie nu is totaal anders. Tim won de vierde etappe en moest zijn leiderstrui op de slotdag verdedigen tegen de klok. Dit jaar ligt die tijdrit niet op het einde, maar al op de derde dag gevolgd door de zwaarste rit."

Sky en Movistar

En natuurlijk is er nog de concurrentie. "Er zijn natuurlijk altijd goede renners aanwezig in de Ruta del Sol. Movistar komt hier met een sterk blok, waar twee of drie renners als kandidaat voor het klassement kunnen worden uitgespeeld. Vorig jaar was het Team Sky dat de koers volledig controleerde", aldus Leysen. Wellens krijgt met Van der Sande, Vanendert, Vanhoucke, Mertz en Wouters nog 5 Belgen mee. 

De selectie van Lotto Soudal: Tomasz Marczyński, Rémy Mertz, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert, Harm Vanhoucke, Tim Wellens en Enzo Wouters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties