Patrick Lefevere vol vertrouwen na sterke seizoensstart: "Waarom zou Gilbert niet tot zoiets in staat zijn?"

Redactie
| 9 reacties
Patrick Lefevere vol vertrouwen na sterke seizoensstart: "Waarom zou Gilbert niet tot zoiets in staat zijn?"
Foto: © photonews

De 73 overwinningen van vorig jaar evenaren lijkt uitgesloten, maar toch hebben ze bij Deceuninck-Quick.Step hun start van het nieuwe wielerseizoen allesbehalve gemist. Tot jolijt van Patrick Lefevere.

De ploeg van Lefevere heeft al 8 overwinningen beet. "Wat me vooral verheugt, is dat we overal wonnen waar we aan de start verschenen", vertelt Lefevere in HLN. "Zelfs met een ploeg zónder pure spurter, zoals in de Provence."

Nochtans zijn er dit seizoen heel wat belangrijke namen zoals Gaviria, Terpstra en Schachmann vertrokken. "Verzwakt? Zo leeft het in het hoofd van sommige mensen. Niet in het mijne. Uiteraard voel ik het budgettair. Maar we proberen er het maximum uit te halen. De prima investeringen die we de voorbije jaren hebben gedaan, lonen."

'Oudjes'

Toch zijn er ook al enkele 'oudere' renners in de ploeg. Gilbert, bijvoorbeeld. "Phil is dan ook superklasse", klinkt het. "Zeventien profseizoenen op rij minstens één koers winnen, iets waar sinds '84 enkel Mario Cipollini in slaagde: daar sta zelfs ík nog van te kijken. Cipo was verdorie wel een topspurter, hé!"

Volgens Lefevere kan Gilbert nog een grote vis winnen. "Pino Cerami won op z'n 37ste Parijs-Roubaix, op z'n 38ste de Waalse Pijl en op z'n 41ste een Tourrit. Waarom zou Gilbert niet tot zoiets in staat zijn? Zolang het goed zit in zijn hoofd, hij zich blijft soigneren, weerstaat aan de dreigende fysieke terugval en het vuur in hem brandend kan houden: à la bonheur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties