? Discussie alom in Ronde van Oman: was diskwalificatie aan de orde?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bonifazio mag blij zijn dat hij niet gedeklasseerd was

? Discussie alom in Ronde van Oman: was diskwalificatie aan de orde?
Foto: © photonews

Nizzolo won de laatste rit in de Ronde van de Oman en Lutsenko pakte de eindzege, maar daarmee was de kous nog lang niet af. Op die laatste massasprint viel nog wel één en ander aan te merken. Vooral Niccolo Bonifazio mocht blij zijn dat hij niet gedeklasseerd werd.

André Greipel vond dat vooral ritwinnaar Nizzolo zijn boekje te buiten ging, maar had daar niet echt een punt. In de aanloop naar de sprint koos Nizzolo goed positie en nestelde hij zich voor Bouhanni en Greipel. Zijn goed recht uiteraard. Bovendien week Nizzolo bij het uitvoeren van dit manoeuvre niet echt van zijn lijn af.

HET GELIJK AAN DE KANT VAN BOUHANNI

Dat Greipel en Bouhanni achter hem door een incident kwamen vast te zitten en hun sprint niet konden rijden, is uiteraard niet de fout van de Italiaan. Wel in grote mate van die van een landgenoot van hem: Niccolo Bonifazio. Bouhanni, ook wel niet van een kleintje vervaard, vroeg zich met recht en reden af waarom die niet gediskwalificeerd werd.

Bonifazio, dit jaar uitkomend voor Direct Energie, dook in het wiel van Nizzolo en kwam zo in een duel met Bouhanni terecht. De Fransman kreeg hierbij een stevige por van Bonifazio, waardoor hij eigenlijk buiten de weg belandde.

Gelukkig voor de sprinter van Cofidis stonden daar geen barrières of hekken. Enkel een aantal kegeltjes die hij wel kon ontwijken. Anders had het faliekant kunnen aflopen. Bonifazio werd in de daguitslag genoteerd als 25ste, maar daar had gerust een deklassering van gemaakt kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië

Nieuwste reacties