Twee WorldTour-teams nog steeds met lege handen, slechts twee ploegen doen beter dan Deceuninck-Quick.Step

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Twee WorldTour-teams nog steeds met lege handen, slechts twee ploegen doen beter dan Deceuninck-Quick.Step
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eind februari en twee WorldTour-teams zitten dit seizoen nog steeds zonder zege: AG2R-La Mondiale en Team Sunweb. Astana doen het dan weer voortreffelijk in 2019.

Toegegeven, het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken na anderhalve maand koers. Maar toch staat die vervelende nul nog steeds achter twee gerenommeerde teams als Team Sunweb en AG2R-La Mondiale. Bahrain Merida en Katusha-Alpecin scheren voorlopig ook nog geen hoge toppen met ieder slechts 1 overwinning. 

Lichtblauw boven

Bovenaan de ranking pronkt - een beetje verrassend - de lichtblauwe formatie van Astana. Met 13 overwinningen, 33 podiumplaatsen en 57 top 10-noteringen doen de mannen van Alexandre Vinokourov het enorm goed. Met dank aan een straffe selectie die op alle tereinen uit de voeten kan. 

Een sterke Alexey Lutsenko, de inkomende transfer van de broers Izagirre en jawel, ook Merhawi Kudus, die al twee ritten won in de Ronde van Rwanda. Maar ook gevestigde waarden Luis Léon Sanchez, de jonge Miguel Angel Lopez, Jakob Fuglsang en Pello Bilbao droegen al hun steentje bij. 

Deceuninck-Quick.Step miste de start van het seizoen ook niet en pronkt op een derde plek met 10 overwinningen. Alleen de Australiërs van Mitchelton-Scott staan met 11 stuks tussen Astana en de troepen van Patrick Lefevere. Lotto Soudal won tot dusver drie keer - dank u, Tim Wellens - en bekleedt zo de 12e plek op 18 teams. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties