Wereldkampioen deelt klim perfect in en heerst op Jebel Hafeet

Wereldkampioen deelt klim perfect in en heerst op Jebel Hafeet
Foto: © photonews

In de UAE Tour werd vandaag de etappe van Al Ain naar de Jebel Hafeet gereden, toch wel de rit waar iedereen met klimmersbenen naar uitkeek. Alejandro Valverde sprak zijn oude knoken nog eens aan om een zoveelste huzarenstukje af te leveren. Hij remonteerde op de klim onder meer leider Roglic.

De vroege ontsnapping deed zijn naam alle eer aan: lang deden de aanvallers van de dag er niet over om weg te geraken. Met zijn vieren waren ze, diegenen die het er wilden op wagen. Boev, Calabria, Kuriyanov en Planet waren vertrokken voor wat een lange tocht moest worden. Al bleek die veel minder lang dan oorspronkelijk gedacht.

Nochtans liep hun voorsprong wel op. Eerst boven de twee minuten en later richting de vier. Het peloton begon toch snel weer in te lopen en op tachtig kilometer van de meet was het verhaal van de vier al voorbij. Er waren ook weinigen die hierna nog initiatief tot demarrages toonden. Iedereen wilde blijkbaar wachten op slotklim Jebel Hafeet.

EERSTE AANVAL OP SLOTKLIM NIET BESLISSEND

Drie kilometer aan het klimmen en Bevin en Ulissi konden zich al niet meer inhouden. Ze kregen niet veel later het gezelschap van Rob Power. De drie kregen slechts een beperkte voorgift en werden snel weer tot de orde geroepen.

Op drie en een halve kilometer van de eindstreep zette leider Roglic dan zelf aan. Enkel Gaudu, Dan Martin en Buchmann konden hem volgen. Martin viel later op de klim wel ietsje terug en bevond zich samen met Valverde op korte afstand van de drie leiders. De wereldkampioen had zijn inspanning goed ingedeeld, want de Spanjaard kon nog naar het trio toe.

VALVERDE MET EEN EINDSPURT

Valverde bleek in de laatste honderden meters zelfs nog over een ferme versnelling te beschikken en zo passeerde hij Roglic, Gaudu en Buchmann nog op weg naar de overwinning. Roglic slaagde er wel in om zijn leiderstrui te behouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties