Belgisch sprinttalent krijgt advies van Tom Boonen voor de Omloop: "Maar vooral veel gezeverd"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch sprinttalent krijgt advies van Tom Boonen voor de Omloop: "Maar vooral veel gezeverd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toptalent Jasper Philipsen verkende in tegenstelling tot heel wat andere renners deze week de Omloop Het Nieuwsblad niet meer. Hij deed dat al begin februari. Tijdens het fietstochtje langs het Albertkanaal kreeg de renner van UAE Emirates wel tips van Tom Boonen.

Philipsen heeft er enkele rustige dagen opzitten. "Ik voelde deze week dat ik nog niet helemaal hersteld was na die lastige slotrit in de Ronde van de Algarve", vertelt Philipsen in Het Nieuwsblad. "In plaats van lange, zware trainingen te doen, hield ik het rustig."

Tips

Tijdens één van zijn trainingen kreeg hij het gezelschap van niemand minder dan Tom Boonen. Hij wordt al wel eens vaker vergeleken met de wereldkampioen van 2005 in Madrid. "Ik ga wel vaker losrijden met Tom. Hij wou mij ook nog wat tips geven. Welke tips? Over de wind, op welke ­momenten ik voorin moet zitten. Hij zei bijvoorbeeld dat ik nog niet te veel moet uitsteken vóór de Muur van Geraardsbergen."

"Verder hebben we vooral veel gezeverd. En eerlijk, ik weet niet goed of ik wel goed naar de tips van Tom moet luisteren", lacht Philipsen. "Hij heeft de Omloop Het Nieuwsblad nooit gewonnen. Mijn ploegleider Allan Peiper won de Omloop twee keer aan het stuur van de volgwagen met Greg Van Avermaet. Ik ga er vanavond toch nog eens langs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties