Lefevere wil komaf maken met zwarte beest van het voorjaar: "Maar ik ga het kot niet afbreken als we niet winnen"

Redactie
| 1 reacties
Lefevere wil komaf maken met zwarte beest van het voorjaar: "Maar ik ga het kot niet afbreken als we niet winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nauwelijks te geloven dat de laatste overwinning van de ploeg van Patrick Lefevere in de Omloop van 2005 dateert. Het is dus al 14 jaar geleden. En dus hoopt de teammanager van Deceuninck-Quick.Step morgen af te rekenen met die kwakkelende statistiek.

Nick Nuyens won de Omloop in 2005 voor Lefevere. "Voor de Omloop is iedereen nerveus", klinkt het in HNB. "Het is voor iedereen de eerste keer, hé. Als je het zaterdag niet meer voelt, kan je beter stoppen. Ik ga niet blij zijn als we niet gewonnen hebben, nee. Maar ik ga ook het kot niet afbreken. Met de jaren heb ik beter leren relativeren, maar veel overschot heb ik nog altijd niet."

Een verklaring heeft Lefevere er niet voor. "Wie al in topvorm is in de Omloop komt eigenlijk te vroeg. Het is nog meer dan een maand naar de Ronde van Vlaanderen - je kan beter een beetje later pieken. Hoeveel renners kennen jullie die nadat ze de Omloop hadden gewonnen nóg een grote klassieker wonnen?"

Geen excuses

Het lukte Van Avermaet wel twee jaar geleden. "Wij moeten altijd meedoen om te winnen. Wij hebben een heel jonge selectie, maar dat geldt niet voor onze klassieke ploeg. We hebben ervaring en we hebben sterke renners: er is geen excuus mogelijk. Weet je, we hebben nu elf keer gewonnen, en daar ben ik heel blij mee, maar de Omloop is voor ons Vlamingen de eerste grote afspraak."

Bovendien ziet de teammanager nog een extra verklaring. "De Omloop is maar 200 kilometer lang. Een beetje profwaardige coureur verteert dat vlot. In een koers van 250 kilometer sneuvelen er veel meer en blijven er maar een handvol echte kanshebbers over", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties