Opwaardering van UAE Tour is goed merkbaar

Opwaardering van UAE Tour is goed merkbaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag eindigt de UAE Tour met een etappe in de omgeving van Dubai. En daar zullen de deelnemers niet kwaad om zijn, want het is meer dan pittig geweest. De rittenkoers uit de Emiraten heeft dan ook een opmerkelijke evolutie doorgaan, in positieve zin.

Vroeger werd dit nog wel eens aanzien als een koers om warm te lopen. Waar de mannen voor de grote ronden die veel later op het seizoen pas in vorm moesten zijn, stilletjes aan al begonnen met ritme op te doen. Die tijden zijn voorbij. Renners van het hoogste niveau komen naar de Emiraten afgezakt en wel om onmiddellijk te presteren.

De deelnemers komen in de UAE Tour dus niet meteen een koers voorbereiden die later op de kalender staat. Ze komen om ritten te winnen en het goed te doen in het klassement. Bovendien is het ook een wedstrijd die deel uitmaakt van de WorldTour. Op dat niveau kunnen winnen, spreekt meteen tot de verbeelding.

KALENDER SPEELT EEN ROL

Enkele jaren geleden bleef het aantal renners dat echt wou winnen in de Emiraten nog beperkt tot een twintigtal. Het heeft misschien ook wel wat met de kalender te maken. Strade Bianche en Milaan-Sanremo komen er al snel aan. Om echt nog conditie op te doen om hiernaar toe te werken, is het al redelijk laat.

Het af te leggen parcours in de Emiraten kan ook wel op bijval rekenen, want zo krijgen de renners wat variatie voor de wielen. Enkele etappes kennen een bijzonder vlakke aanloop gevolgd door een zeer steile klim, toch een combinatie die niet al te vaak voorkomt. De beklimmingen zijn echt wel heuse uitdagingen. Primoz Roglic zal je niet horen klagen, hij kroont zich zaterdag in principe tot eindwinnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties