Tiesj Benoot ziet veel kandidaten voor winst: "Rugwind een groot verschil met vorig jaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tiesj Benoot ziet veel kandidaten voor winst: "Rugwind een groot verschil met vorig jaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal is het uitkijken naar de prestatie van Tiesj Benoot in het openingsweekend. De Drongenaar bereidde zich aan de zijde van Jens Keukeleire op de Sierra Nevada voor op de eerste Vlaamse klassiekers van het seizoen.

"Ik ben sinds woensdagavond terug in België. Ik voel me erg goed en ik kijk uit naar de eerste Belgische koersen", vertelt Benoot op de teamwebsite. "Op training een goed gevoel hebben is natuurlijk aangenaam, maar het is toch altijd anders in een wedstrijd. De rugwind is een groot verschil met vorig jaar. Die zal in het voordeel van de aanvallers spelen en daar reken ik mezelf bij."

Met ook Tim Wellens en Keukeleire heeft Lotto Soudal meerdere troeven om uit te spelen. "Ik denk ook dat we in de breedte een heel sterke ploeg hebben. We kunnen met deze zeven renners voor de overwinning gaan in de Omloop. De tegenstand wordt zwaar, want iedereen staat te popelen om aan de klassiekers te beginnen. Er zullen veel kandidaten zijn voor de winst."

"Ik denk dat de finale deze keer vroeg kan opengebroken worden"

Benoot ging het parcours al in december verkennen. "Een extra verkenning was niet noodzakelijk voor ons. Ik ken de streek ook zeer goed. De Muur van Geraardsbergen is sowieso een cruciale beklimming op het parcours. Ook de Molenberg zal een belangrijk punt zijn in de wedstrijd. Ik denk dat de finale deze keer vroeg kan opengebroken worden."

"Mijn verdere doelen zijn alle komende eendagswedstrijden en ook Tirreno-Adriatico. Als ik tijdens een van die wedstrijden een overwinning kan scoren, zal ik spreken van een geslaagd voorjaar", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties