Tim Wellens legt zijn plannetje voor de Omloop uit en: "Greg Van Avermaet is dé favoriet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tim Wellens legt zijn plannetje voor de Omloop uit en: "Greg Van Avermaet is dé favoriet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Omloop Het Nieuwsblad was de laatste jaren niet echt een koers waar Tim Wellens zijn zinnen op had gezet. Vorig seizoen nam hij pas voor het eerst deel. Maar dit jaar wil de Truienaar van Lotto Soudal meedoen voor winst.

Schrijf hem maar op voor zaterdag. Tim Wellens schoot dit seizoen al drie keer raak. Eén keer in Mallorca, twee keer in de Ruta del Sol. "Ik heb een schitterende Ruta del Sol achter de rug die werd bekroond met twee ritzeges", vertelt Wellens op de teamwebsite. "Ik had hele goede benen en op een week tijd kan er weinig veranderen aan dat gevoel. Het vertrouwen richting de klassiekers is daarom groot."

Vorig jaar nam Wellens ook deel. Hij werd pas 69e. "In tegenstelling tot vorig jaar, wil ik mezelf nu meer sparen tot de echte finale", doet Wellens zijn tactiek uit de doeken. "Ik zal proberen zo lang mogelijk te wachten om mijn aanval te plaatsen. In de Vlaamse koersen is het juiste moment natuurlijk erg moeilijk te bepalen. Het kan namelijk op elke beklimming gebeuren."

Van Avermaet favoriet

Niet dat de afgelopen wedstrijden peanuts waren voor de Limburger, maar nu pas moet het écht gaan gebeuren. "De voorbereidingsperiode is voorbij. Met de Omloop, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en de Waalse klassiekers staan de wedstrijden waarop ik mik voor de deur. Het wordt de tweede keer dat ik aan de start kom van de Omloop, waar ik dit jaar samen met Tiesj Benoot kopman ben."

"Ik beschouw Greg Van Avermaet – die al voor de derde keer kan winnen – als dé favoriet voor zaterdag. Een renner waarover niet zoveel gesproken wordt, maar die ik toch tip, is Michael Matthews. Het wordt pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar hij zal zeker in vorm zijn", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties