Wanty-Gobert stuurt deze namen naar het openingsweekend, Hilaire Van der Schueren hoopt in Kuurne te verrassen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Wanty-Gobert stuurt deze namen naar het openingsweekend, Hilaire Van der Schueren hoopt in Kuurne te verrassen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook bij het Wanty-Gobert van Hilaire Van der Schueren hebben ze hun huiswerk voor het openingsweekend af. Zaterdag is er geen echte kopman bij de ploeg, zondag is het uitkijken naar Timothy Dupont en Andrea Pasqualon.

"Ik denk dat we een zeer homogene ploeg hebben, zonder echte kopman", vertelt Van der Schueren over de Omloop. "Loïc Vliegen is nog niet in topvorm. Hij zou in principe onze leider moeten zijn, maar hij kampte de afgelopen weken met wat kwaaltjes en draagt daar nu nog de gevolgen van. Hij start om verder te groeien in het voorseizoen. Maar in de breedte moeten we in staat zijn om te kunnen scoren."

Ook Backaert, die lang niet zeker was van een nieuw contract, is er bij. "Frederik kende een moeilijke seizoensstart. Maar ik zie hem van dag tot dag verbeteren en bovendien hij is enorm hongerig voor de Omloop. Tom Devriendt gaf een goeie indruk op de verkenning en onze nieuwkomer Aimé De Gendt rijdt een zeer constant voorseizoen."

Dupont en Pasqualon in Kuurne

Alleen Tom Devriendt en Wesley Kreder rijden het volledige openingsweekend. Zondag zijn de ogen vooral gericht op sprinter Timothy Dupont. "Zondag geven ze slecht weer voor Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar ik reken er op Timothy Dupont in de sprint, die vorig jaar al top 10 reed. Misschien kan onze snelle Italiaan Andrea Pasqualon wel verrassen in Kuurne", besluit de ploegleider. 

De selectie voor de Omloop: Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Aimé De Gendt, Tom Devriendt, Wesley Kreder, Xandro Meurisse en Loïc Vliegen

De selectie voor Kuurne-Brussel-Kuurne: Tom Devriendt, Ludwig De Winter, Timothy Dupont, Wesley Kreder, Andrea Pasqualon, Boris Vallée en Pieter Vanspeybrouck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties