Wout van Aert voelt zich thuis bij nieuwe team: "De WorldTour is altijd een droom geweest"

Lode Nuyts
Lode Nuyts vanuit Gent
| 16 reacties
Wout van Aert voelt zich thuis bij nieuwe team: "De WorldTour is altijd een droom geweest"
Foto: © photonews

Wout van Aert maakt in het Belgische openingsweekend zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever Jumbo-Visma. Voor Van Aert lijken nu alle puzzelstukjes in elkaar te vallen.

Voor Wout van Aert betekent de overstap naar Jumbo-Visma het einde van een periode vol kommer en kwel. "Het is een nieuw begin, eentje waar ik heel veel zin in heb", vertelde Van Aert in Gent. "Maar ik zou niet zeggen dat dit een tweede start van mijn carrière is, dat is een beetje overdreven. Het is gewoon de volgende, logische stap."

Jongensdroom

Van Aert komt terecht in de hoogste regionen van het wegpeloton. "Die stap zetten naar de WorldTour is iets waar ik altijd van gedroomd heb. Op zich is het dus een beetje zo dat mijn jongensdroom dit weekend eindelijk uitkomt", aldus Van Aert. 

De drievoudige wereldkampioen veldrijden merkt een groot verschil met zijn vorige team. "Een kleinere ploeg heeft minder budget en dat merk je op verschillende vlakken. Hier gaat meer geld naar de omkadering. Iedereen is beter op elkaar ingespeeld en iedereen weet perfect wat zijn taak is."

Bij dit team weet iedereen perfect wat zijn taak is

Van Aert zal wel voor het eerst niet alleen in de schijnwerpers staan. "Het is positief dat niet alles rond mij draait. In het begin is dat natuurlijk even wennen om de aandacht te delen, maar ik beschouw dat zelfs als een stap vooruit in plaats van achteruit", besluit de nieuwbakken renner van Jumbo-Visma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties