Wout van Aert voor Omloop Het Nieuwsblad: "Ik kan niet wachten tot de start"

Lode Nuyts
Lode Nuyts vanuit Gent
| 32 reacties
Wout van Aert voor Omloop Het Nieuwsblad: "Ik kan niet wachten tot de start"
Foto: © photonews

Wout van Aert sprak vanmiddag in Gent de pers toe voor aanvang van de Omloop Het Nieuwsblad. Van Aert staat te trappelen om zich meteen te tonen in het openingsweekend.

Wout van Aert debuurt zaterdag voor zijn nieuwe team Jumbo-Visma in de openingskoers van het Belgische wielerseizoen. "Om op mijn tweede werkdag voor mijn nieuwe team te mogen debuteren in zo een mooie koers is natuurlijk fantastisch. Ik ben erg blij dat we eindelijk voor dat openingsweekend staan, ik kan niet wachten tot de start", aldus Van Aert. 

Nieuwe start

De drievoudige wereldkampioen veldrijden is blij eindelijk renner van Jumbo-Visma te zijn. "Het voelt een beetje aan als een nieuwe start. Ik kan die periode vol kommer en kwel eindelijk achter mij laten. Ik ben heel blij dat ik eindelijk die volgende stap in mijn carrière heb kunnen zetten."

Van Aerts laatste wedstrijd was het WK veldrijden, hoe zit het met zijn vorm? "Mijn vorm is goed, het WK veldrijden is natuurlijk iets totaal anders dan wat we dit weekend gaan doen. Maar het gaat heel goed op training, ik heb het gevoel dat ik zeker zo goed ben als vorig jaar. Toen heb ik 1001 dingen geleerd en die gaan zeker en vast van pas komen", zegt de renner van Jumbo-Visma.

Het gaat heel goed op training, ik ben zeker zo goed als vorig jaar

"Renners die bij hun eerste beurt in het voorjaar meteen raak schieten bestaan niet. Er wordt her en der gezegd dat er veel meer naar mij gaat gekeken worden maar dat gevoel heb ik niet. Ik ga dit weekend mijn stinkende best doen en dan zien we wel waar het schip strandt."

Van Aert heeft de concurrentie al uitvoerig bestudeerd. "Het valt meer dan ooit op dat de klassieke renners al ergens een overwinning gepakt hebben. Maar langs de andere kant: ons team draait ook lekker en wij hebben al mooie overwinningen kunnen pakken", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties