Smaakmaker uit de Omloop gaat voor nieuwe ereplaats in Strade Bianche

Daniel Oss wil voor vijfde keer bij eerste twintig eindigen in Strade Bianche

Smaakmaker uit de Omloop gaat voor nieuwe ereplaats in Strade Bianche
Foto: © photonews

Voorlopig nog geen Peter Sagan bij de selecties van Bora-Hansgrohe voor de klassiekers en dus moet de ploeg het vooral hebben van Daniel Oss. De Italiaan trok in de Omloop al mee ten aanval. Iets wat we ook kunnen verwachten in de Strade Bianche, waar hij meestal wel goed is.

De 32-jarige coureur was vorig jaar goed voor een plek bij de eerste vijftien in de Italiaanse klassieker. Vier keer al eindigde hij daar in de top twintig. In totaal nam Oss zeven maal deel aan de Strade Bianche. Hij staat er straks terug voor de achtste keer aan de start.

OOK VOORMALIG QUICK-STEPPER IN SELECTIE

Ook de Oostenrijker Gregor Mühlberger en de Italiaan Oscar Gatto waren al wel eens goed voor een ereplaats in de Strade. Gatto werd in 2012 zelfs derde. Toch worden deze drie niet noodzakelijk als kopman uitgespeeld. Met Rafal Majka en Maximilian Schachmann kan Bora nog twee klasbakken aan de start brengen.

De Duitse ploeg trekt dus met een behoorlijk sterke bezetting richting Italië. De Pool Maciej Bodnar en de Italiaan Cesare Benedetti maken de selectie rond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties