UCI komt met verklaring na bekentenissen van wielrenners

UCI komt met verklaring na bekentenissen van wielrenners
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het grootschalige onderzoek naar bloeddoping rond spilfiguur dokter Mark Schmidt heeft de oversteek naar het wielrennen gemaakt. Denifl en Preidler hebben intussen ook al hun pogingen tot het nemen van bloeddoping bekend. Uiteraard ook een zaak waar de UCI wakker van ligt.

Toch hoeft de wielerwereld zich niet meteen al te grote zorgen te maken. De UCI is met een verklaring naar buiten gekomen waarin het benadrukt dat het als organisatie niet beschuldigd wordt. Ook is in het onderzoek niet op het wielrennen an sich gericht.

OPERATIE ADERLATING

De UCI voegt eraan toe dat het geen extra informatie heeft aangaande de bekentenissen van de twee wielrenners. Het zal Operatie Aderlating, zoals de hele zaak genoemd wordt, wel van nabij blijven opvolgen. Het heeft gevraagd om bepaalde elementen uit het dossier te kunnen verkrijgen en zal nadien de nodige maatregelen nemen.

De UCI-regels zeggen immers dat de federatie verantwoordelijk is voor alle sancties voor renners die betrokken zijn in een dopingzaak. Atleten die op dit vlak in de fout gaan, kunnen een schorsing van maximaal vier jaar riskeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties