Jumbo-ploegleiding verklaart de 'alternatieve route' van Wout van Aert

Jumbo-ploegleiding verklaart de 'alternatieve route' van Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meeste kanshebbers op succes in de Vlaamse klassiekers zien we eerstdaags wel in een rittenkoers terug. Niet zo bij Wout van Aert. De derde uit de voorbije Strade Bianche trekt op stage met zijn ploeg. Zijn volgende koers is meteen het Italiaanse Monument Milaan-Sanremo.

"Wout volgt een alternatieve route richting de Vlaamse klassiekers", zegt ploegleider Merijn Zeeman aan Het Laatste Nieuws. "De meeste renners rijden nu Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, maar Wout kiest samen met een paar ploegmaats voor een trainingsweek in Spanje. We denken dat ze een hoger niveau gaan halen na een stevig trainingsblok."

Is dit geen grote gok van Jumbo-Visma. "Het is de eerste keer dat we zoiets doen met onze renners, maar dit is geen experiment. Wij volgen ons buikgevoel en onze ervaring. Met trainingen kan je dezelfde intensiteit halen als met koersen, maar je kan de invulling beter programmeren."

WENNEN AAN LANGE AFSTAND

Milaan-Sanremo is volgens Zeeman de perfecte koers om de competitie te hervatten. "Van Aert en de anderen kunnen zo al een beetje wennen aan de lange afstand. Wout hoeft geen druk van ons te voelen. Wout heeft het fantastisch gedaan in de Strade Bianche en dat doet wel wat met zijn vertrouwen: hij zit nu heel dicht tegen zijn topvorm aan, maar dit blijft een toekomstproject."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties