Na de demonstratie van de voorbije dagen: hebben we er kanshebber bij in Vlaanderen en Roubaix?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Straffe prestaties voor Rowe geen garantie op succes in Vlaanderen of Roubaix

Na de demonstratie van de voorbije dagen: hebben we er kanshebber bij in Vlaanderen en Roubaix?
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen heeft natuurlijk zijn twee ritoverwinningen, daar valt niet naast te kijken. Maar dé man die Parijs-Nice tot dusver domineert, is zonder twijfel Luke Rowe. Niet door resultaten, maar wel door zijn manier van rijden. Het voedt de speculatie over mogelijk succes in de klassiekers.

Want die mogelijkheid bestaat wel beter. Het is een sterk deelnemersveld in Parijs-Nice, niet per se een veld vol klassieke renners, maar wel stuk voor stuk goeie tot heel goeie coureurs. Als je in de aanwezigheid van die renners veruit als de beste in de wind kan rijden en waaiers kan trekken - wat wel degelijk zo is -, kan je dat ook op de Vlaamse wegen. 

CONDITIE BLIJFT OP PEIL

En de Ronde van Vlaanderen is minder dan een maand weg. Parijs-Roubaix een maand rond. Rowe moet zijn huidige vorm tot dan zeker kunnen doortrekken. Zijn naam mag dus gerust bij het kransje gezet worden dat mag hopen een mooie uitslag in beide Monumenten. Toch dienen er ook kanttekeningen geplaatst te worden.

Het zou overigens lang niet de eerste keer zijn dat Rowe meedoet voor de prijzen in die wedstrijden. Hij werd vijfde in Vlaanderen in 2016 en achtste in Roubaix in 2015. Het is al enkele jaren dat hij dat in zijn mars heeft. Winnen is nog iets helemaal anders. Het is ook een andere manier van rijden: om de koers hard te maken of om als eerste over de streep te komen.

VOLSTAAT HET GROTE VERMOGEN?

Indien de Sky-renner in topvorm aan de start verschijnt, kan hij in zijn beste momenten alles aan flarden rijden. Geen twijfel mogelijk. Maar om het dan nog gaan af te ronden? Daar mogen vraagtekens bij gezet worden. Rowe staat niet bepaald bekend als veelwinnaar en er is geen reden om aan te nemen dat dit plots gaat veranderen.

De Welshman hoort zeker in het rijtje van outsiders. En de wijze waarop hij nu aan het rondrijden is in Parijs-Nice, kan hem in de loop van de koers van pas komen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar hoe opvallend het ook is hoezeer hij de anderen pijn doet in 'De Koers van de Zon', het is geen garantie dat hij het daarom beter gaat doen dan anders in de maand april.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties