Philippe Gilbert begrijpt keuze van Dylan Groenewegen niet

Philippe Gilbert begrijpt keuze van Dylan Groenewegen niet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een hele sterke Philippe Gilbert zien we aan het werk tijdens Parijs-Nice. Talloze inspanningen leveren om vanuit de achtergrond terug te keren en aan het eind nog volop meedoen in de finale. In rit twee spurtte hij zelfs nog tegen één van de beste sprinters van het moment.

Gilbert wijt het feit dat hij in de achterste waaiers belandde aan remproblemen. "Al twee dagen. Waardoor ik me niet goed kan positioneren. En onnodige inspaningen moet leveren. Frustrerend. Jammer vooral. Ik snap het niet. Dat moet toch kunnen geregeld worden? Klein beetje beter afstellen. Niets om me verder druk over te maken", doet hij zijn verhaal in HLN.

KOERS OM VAN TE DROMEN

De spektakelwaarde uit de eerste twee etappes kan hem wel bekoren. "Koers zoals koers altijd zou moeten zijn: niet rekenen, hard trappen. Om van te dromen. Puur entertainment. Voor mij, alle volgers, de fans en ook jullie, journalisten, toch? Eerlijk gezegd: ik amuseer me!"

Dat is alvast goed nieuws. Net als de derde plaats van Phil in de tweede etappe. "Verliezen van Groenewegen is geen oneer. Dé sprinter van de toekomst. Sterk, slim, gesteund door een goed team. Ik begrijp niet waarom hij Milaan-Sanremo niet rijdt. Mocht ik hem zijn, ik start. Ook al heeft hij maar één kans op honderd. Alleen: ik ben hem niet, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties