Nummer 17 is een feit: Deceuninck-Quick.Step voor de tweede dag op rij aan het feest in Tirreno-Adriatico

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Nummer 17 is een feit: Deceuninck-Quick.Step voor de tweede dag op rij aan het feest in Tirreno-Adriatico
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde etappe in de Tirreno-Adriatico is een prooi geworden voor Elia Viviani. De Italiaanse sprinter bezorgde Deceuninck-Quick.Step een tweede ritzege op rij. Zijn 4e van het seizoen en de 17e al voor de troepen van Patrick Lefevere.

Na een ploegentijdrit en een rit voor de punchers kwamen de sprinters vrijdag voor het eerst aan hun trekken. Het weerhield zes renners, met weinig bekende namen, er niet van om in de aanval te trekken. De voorsprong van de vier vluchters werd nooit groter dan vier minuten.

De sprintersploegen waren duidelijk uit op een eerste massasprint en binnen de laatste vijf kilometer werd de laatste aanvaller gegrepen. Na enkele chaotische laatste kilometers kwam het dan toch tot een koninklijke sprint. 

Viviani als een duivel een doosje

Peter Sagan, duidelijk hersteld na zijn ziekte, deed een gooi naar ritwinst, maar werd nog geremonteerd door Viviani. De Slovaak werd tweede, de Colombiaan Fernando Gaviria derde. Met Jens Keukeleire (vijfde) en Jasper Stuyven (achtste) eindigden er ook nog twee Belgen in de top tien. 

Voor Gaviria is het zijn vierde ruiker van het seizoen, de zeventiende al voor de ploeg van Patrick Lefevere. De leiderstrui zit nog steeds rond de schouders van de Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties