Gilbert zorgt bijna voor stunt van formaat: "Echt geloven in leiderstrui heb ik nooit gedaan"

Gilbert zorgt bijna voor stunt van formaat: "Echt geloven in leiderstrui heb ik nooit gedaan"
Foto: © photonews

Stel je voor, Philippe Gilbert die als leider de slotdag van Parijs-Nice zou in gaan. Het had zomaar gekund. Gilbert ging alleszins diep in de koninginnenrit en kwam aan de finish slechts driekwart minuut tekort. Al hield hij zelf geen rekening met de leiderstrui.

Phil was wel blij dat hij in de lange ontsnapping zat. "Het was een mooie vlucht. Met veel schoon volk, dat constant ronddraaide. Maar die Turini was er teveel aan. Ik woon vlakbij en ken de klim omdat ik er op training wel eens vaker over trek. Het is veruit de zwaarste van de streek hier", bewijst hij zijn parcourskennis mee aan HLN.

Ik focuste vooral op mijn eigen inspanning 

Tijdens die fameuze beklimming was Gilbert vooral met zijn eigen tempo bezig. "Veel informatie kreeg ik niet door. Geen idee hoe de tijdsverschillen evolueerden. Ik focuste vooral op mijn eigen inspanning, probeerde min energie efficiënt te verdelen."

Indrukwekkend om te zien hoe hij zo goed overeind bleef. Al ging hij er niet door zweven. "Echt geloven in de leiderstrui heb ik eerlijk gezegd nooit gedaan. Omdat er toch nog een enorm niveauverschil is tussen mij en de pure klimmers die achterop kwamen. Ik ben een geboren realist, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties