Cees Bol blij dat het plan tot in de kleinste details werd uitgevoerd
Redactie vanuit Nokere
| 5 reacties

Cees Bol zag het tactisch plan van Sunweb goed uitdraaien

Cees Bol blij dat het plan tot in de kleinste details werd uitgevoerd
Foto: © photonews

Cees Bol heeft zichzelf op de kaart gezet. Wie hem van nabij volgde, wist wel dat hij mooie stappen aan het zetten was. Maar een wedstrijd als Nokere Koerse winnen, dat was nog wat anders. De Nederlander slaagde er wel in en dat terwijl zijn team slechts enkele renners opstelde.

"We waren met amper vijf mannen gestart", verwijst Bol er ook naar. "Het plan was dus altijd om kalm te blijven en er te staan op de cruciale momenten. Dat hebben we uitstekend gedaan. Ik ben blij, want het is een hele moeilijke periode geweest voor Sunweb met vele valpartijen."

PERFECTE LEAD-OUT

Die waren er in Nokere Koerse vooral voor de andere ploegen. Het vijftal van Sunweb bleef zowaar overeind. "Met nog twee en een halve kilometer te gaan zijn we naar voren getrokken met Maximilian Walscheid en Asbjorn Kragh Andersen. Ik zat achter hen en de lead-out was perfect."

Ondanks de nummerieke minderheid was het dus toch het collectief dat de doorslag gaf. "Mijn ploegmaats hebben het heel goed gedaan. Ik ben superblij dat ik de benen had om het af te maken. Dit is een overwinning van het hele team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties