Nederlander wil met WorldTour-ervaring volgende stap zetten: "Gaan niet per se voor een sprint rijden"

Nederlander wil met WorldTour-ervaring volgende stap zetten: "Gaan niet per se voor een sprint rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Sunweb hebben ze wel wat renners in de ploeg die zich volop aan het ontwikkelen zijn en in wedstrijden als Nokere Koerse goed voor de dag kunnen komen. De 23-jarige Cees Bol is zo iemand. De Nederlander reed dit jaar tot dusver enkel op WorldTour-niveau.

Als je dat niveau aankan, kan je ook in Nokere Koerse een aardig woordje meespreken. "Ik heb er heel veel zin in. Dit is mijn eerste koers in Europa. Ik heb al de Tour Down Under en de Tour UAE gereden. Dat is nu zo'n drie weken geleden", doet Bol het verhaal van zijn seizoensbegin.

Nadien is de voorbereiding op het klassieke seizoen dan op gang gekomen. "Sindsdien heb ik hard getraind en een beetje uitgerust. We zijn er klaar voor." Er kondigt zich voor Bol een belangrijke periode aan. "Ik rij ze dit jaar bijna allemaal, de klassiekers."

MET VIJF AAN DE START

Eerst maar eens Nokere tot een goed einde brengen natuurlijk. "Het is moeilijk om een plan te bepalen. We gaan wel mee koersen. Als het een sprint wordt, hebben we eventueel nog renners achter de hand. Maar we gaan niet per se voor een sprint rijden. We zijn ook slechts met vijf man. We kunnen dus niet controleren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties