Victor Campenaerts doet het verhaal van zijn veelvuldige dopingtests na ritzege in Tirreno

Victor Campenaerts doet het verhaal van zijn veelvuldige dopingtests na ritzege in Tirreno
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts is volop aan het toeleven naar zijn werelduurrecordpoging. De tijdritspecialist geeft ondertussen graag wat extra inkijk in hoe zijn voorbereiding verloopt. Onlangs was hij in het werk tegen de klok nog de beste in de Tirreno-Adriatico en dat gaat gepaard met een dopingcontrole.

Alleen waren het in het geval van Campenaerts meerdere dopingcontroles. Alsof het sowieso al niet spannend genoeg was. "Ik heb meer dan twee uur in spanning moeten toekijken hoe de ene na de andere renner niet sneller over de meet kwam. Op de koop toe heb ik drie dopingplasjes moeten afleveren, omdat mijn urine niet voldoende densiteit had door het vele water dat ik had gedronken."

Om weer thuis te geraken, kon hij rekenen op de entourage binnen de ploeg. "Bijna miste ik mijn vlucht naar België, maar gelukkig kon ik toch met de rest van de staf en Ties Benoot naar België terugkeren. Mijn vriendin Fanny zou me normaal komen oppikken aan de luchthaven, maar door keelpijn hebben we afgezien van dat plan. Gelukkig is ze zelf topsportster en begrijpt ze dat het geen goed idee is om nu ziek te worden."

JETLEGTRAINING

Campenaerts is nu enkel nog bezig met dat ene doel. "Het woord 'werelduurrecord' zoemt al maanden door mijn hoofd en dat zal de komende tijd niet anders zijn. Vanaf vrijdag begin ik met 'jetlegtraining', waarbij ik mijn levensritme dag na dag aanpas aan het uurverschil met Mexico, zodat de schok ter plaatse minder groot is."

Kortom: alle details worden tot in de puntjes verzorgd. "Ondertussen leggen de medewerkers van de ploeg de laatste hand aan de voorbereidingen van logistiek, planning, materiaal... Ik hoef niet uit te leggen dat ik veel vertrouwen getankt heb en uitkijk naar wat komen zal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties