Groenewegen zet andere topsprinters een ferme neus in Brugge-De Panne
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Dylan Groenewegen spurt overtuigend naar de zege in Brugge-De Panne

Groenewegen zet andere topsprinters een ferme neus in Brugge-De Panne
Foto: © photonews

Een massasprint was onvermijdelijk in Brugge-De Panne. Zes renners maakten verdienstelijk deel uit van de vroege vlucht, maar zij maakten nooit echt kans om weg te blijven. Met Ackermann was één favoriet al voor de sprint uitgeschakeld, maar er was nog genoeg mooi volk. Groenewegen was het snelst.

Sütterlin stak het vuur aan het lont. Hij kreeg het gezelschap van de Fransman Garel, de Nederlander Paasschen en nog drie Belgen: Dewulf, Janssens en Leysen. Een poging van Warlop om de kloof te dichten draaide uit op een 'chasse patat'. Er werd flink doorgereden, want de wedstrijd werd afgewerkt aan het snelste schema.

In de heuvelzone van het Heuvelland had het zestal een voorgift van 4 minuten en 35 seconden. Op de Kemmelberg reed een interessant groepje plots vijftig seconden weg van het peloton. Gaviria, Theuns, Haller, van Poppel en Pöstlberger reden een stuk voor de grote groep uit.

DECEUNINCK-QUICK.STEP DRUKT ZIJN STEMPEL

Stuk voor stuk goeie renners, maar het was de vraag of ze moesten doorzetten of niet. Na even palaveren besloten ze om dat toch te doen. Onder impuls van Deceuninck-Quick.Step werd deze groep toch weer opgepeuzeld en ging ook de voorsprong van de leiders ferm slinken. Een massasprint leek onvermijdelijk.

Ondertussen een pijnlijke val in de achtergrond: Durbridge knalde tegen een paaltje aan en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook in volle finale kwam het tegen de rails ook tot een valpartij, waardoor enkele renners met kans op winst wegvielen. Zo was Pascal Ackermann, zeker één van de topfavorieten, bij de pechvogels. Keukeleire ging bij diezelfde val haast overkop.

GROENEWEGEN TE SNEL VOOR GAVIRIA EN VIVIANI

Ondanks dit incident werden de koplopers ongenadig opgeslorpt. Het kwam dus toch tot een sprint. Die werd ingeleid door Morkov, die zo Viviani uitstekend in positie bracht. Gaviria ging er wel nog over. Nog een stuk sneller was Groenewegen, die de buitenkant had genomen in de laatste bocht en op souplesse naar de zege spurtte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties