Nuyens gaf Van Aert wat hij wilde: "Waarom moest hij dan toch 2,5 maand nadenken over verlengd verblijf?"
Redactie
| 47 reacties

Nick Nuyens (Roompot-Charles) heeft Wout Van Aert alles gegeven wat hij wilde

Nuyens gaf Van Aert wat hij wilde: "Waarom moest hij dan toch 2,5 maand nadenken over verlengd verblijf?"
Foto: © photonews

Het vertrek van Wout Van Aert bij de ploeg van Nick Nuyens blijft er één met een zure nasmaak voor de ploegmanager van Roompot-Charles. In oktober volgt er pas een uitspraak door de arbeidsrechtbank, maar Nuyens is ervan overtuigd dat hij Van Aert alles heeft gegeven wat hij vroeg.

Nuyens wilde graag door met Van Aert, maar die verbrak zijn contract om 'dringende redenen'. "Het blijft een gevoelige kwestie", vertelt Nuyens in gesprek met HLN. "Het was niet onze keuze dat het zo gelopen is. We hadden altijd het doel om uniek te zijn. Dat is ons gelukt, met een veldrijder die ook in de WorldTourkoersen ging rijden. Corendon-Circus doet nu hetzelfde met Mathieu van der Poel."

Van Aert liet recent nog ontvallen dat hij zich nu 'eindelijk kan voorbereiden zoals het moet. "Je kunt niet zeggen dat het in 2018 slechter was dan nu voor Van Aert. Wat kan ik zeggen? We hadden niet het budget van een WorldTourploeg, maar we hebben Wout alles gegeven wat hij vroeg. Wout is vorig jaar derde geworden in de Strade. Als het niet goed was in onze ploeg, behaal je niet zo'n resultaat."

"En als het allemaal zo slecht was, waarom moest hij dan nog twee en een halve maand nadenken over de vraag of hij toch niet een verlengd contract zou tekenen? Wout doet het goed, hé. Dat hij voor Jumbo rijdt, komt omdat hij bij ons heeft getoond dat hij het kon."

Geen schikking

Voor Nuyens is het duidelijk. Hij is ervan overtuigd dat Van Aert in 2019 al voor Jumbo-Visma wilde koersen. Van een schikking tussen beide partijen lijkt er dus geen sprake te zijn. "Dat denk ik niet. We hebben Wout een verbeterd voorstel gedaan voor 2019. We voorzagen een stevig premiestelsel", klinkt het.

"Met zijn derde plaats in de Strade en zijn zesde plaats in Milaan-Sanremo had hij daar nu al heel wel bij kunnen varen. En dan kon Wout in 2020 nog gewoon naar Jumbo en daar veel geld verdienen. Als hij dat niet wilde, konden we op een andere manier overeenkomen. Ook dat wilde hij niet", besluit Nuyens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties