Wake-upcall voor Deceuninck-Quick.Step: "Goed dat we eens stevig tegen de muur lopen"

Redactie
| 11 reacties
Wake-upcall voor Deceuninck-Quick.Step: "Goed dat we eens stevig tegen de muur lopen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Panikeren is uit den boze als je dit seizoen al vier mooie klassiekers gewonnen hebt en het in Gent-Wevelgem dan toch eens foutloopt. Maar het was toch verrassend dat Deceuninck-Quick.Step de slag in Gent-Wevelgem compleet (of toch bijna) gemist had.

Met alleen Tim Declercq voorin waren de mannen van Wilfried Peeters op achtervolgen aangewezen. Belgisch kampioen Yves Lampaert tilde er nu ook niet al te zwaar aan en sprak over een les. Dat viel ook te noteren bij zijn ploegleider. 

"We hebben gewoon veel te lang getwijfeld", aldus 'Fitte' in HLN. "Als er een waaier wordt gevormd, moet je jezelf daar onvoorwaardelijk insmijten. En meedraaien. Anders vraag je om miserie. En hol je de hele dag achter de feiten aan."

"Maar het is goed dat dit eens gebeurt. Even stevig tegen een muur aanlopen, met beide voeten op de grond belanden. Eén week voor de Ronde zie ik het als een belangrijke wake-upcall. Het mag ook niet té makkelijk gaan", besluit Peeters. Woensdag volgt er al een herkansing in Dwars door Vlaanderen, zondag staat 'Vlaanderens Mooiste' op de agenda. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties