Wuyts zag Van Aert mentale tik uitdelen én: "Overtuigd dat Jumbo-Visma in volgende 2 à 3 jaar rol van Quick.Step zal overnemen in voorjaar"

Redactie
| 31 reacties
Wuyts zag Van Aert mentale tik uitdelen én: "Overtuigd dat Jumbo-Visma in volgende 2 à 3 jaar rol van Quick.Step zal overnemen in voorjaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michel Wuyts ziet één week voor 'Vlaanderens Mooiste' er twee renners bovenuit steken in het voorjaarspeloton: Wout Van Aert en Zdenek Stybar. De Sporza-commentator was (opnieuw) onder de indruk van Van Aert.

Wuyts vindt Alexander Kristoff, de winnaar in Wevelgem, geen topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen. "Wie ik wel topfavoriet durf te noemen, is Wout Van Aert", vertelde Wuyts in Sportweekend. "Die was vorig jaar al imponerend en is nu een grote stap opgeschoven. Hij komt dichter bij de overwinning."

Kemmelberg

Straf hoe hij tekeerging op de Kemmelberg. "Ik onthoud vooral zijn sprintje bij de tweede beklimming van de Kemmelberg. Het was indrukwekkend hoe hij overnam van Stybar en enkele meters nam. Dat deed hij niet zomaar, dat was een test met het oog op de Paterberg. Op zo'n moment deel je toch een mentaal tikje uit."

"Van Aert bulkt van het temperament en wil zich tijdens de koers ook tonen. In de Ronde zal hij wel milder moeten zijn met zijn inspanningen, dan zal er nog veel damp uitkomen."

Nieuwe Quick.Step

Ook het geheel van Jumbo-Visma was sterk. "Van Aert is nu al de kopman, maar hij doet ook wat voor de anderen. Geven en nemen, dat is de goeie spirit. Jumbo moet verstandig koersen en in de finale de wedstrijd mee in handen nemen. Die ploeg heeft de toekomst voor zich. Ik ben ervan overtuigd dat ze in de volgende 2 à 3 jaar de rol van Deceuninck-Quick Step zal overnemen in het voorjaar", voorspelt Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties