De Vreese verklapt cruciale factor voor het sterke seizoen van Astana

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Roeselare
| 0 reacties
De Vreese verklapt cruciale factor voor het sterke seizoen van Astana
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast Deceuninck-Quick.Step is Astana dé ploeg van 2019 en daar kan Laurens De Vreese uiteraard enkel tevreden mee zijn. De Belg is in het team van Vinokourov tevens de man die leven in de brouwerij brengt. De Vreese heeft ook een verklaring voor de sterke prestaties bij Astana.

"Laat ons hopen op een nieuwe topdag. Er is een goede mix tussen ontspanning en inspanning", beweert De Vreese. "Ik denk dat dit de sleutel is. Het loopt zeer goed. We weten wanneer er sfeer mag zijn en wanneer we ons moeten inspannen. De focus moet er zijn."

Als die nul dan snel van de tabellen gaat, trekt heel de ploeg zich daar ook aan op. "Met die eerste overwinningen komt het vertrouwen in de ploeg en dan wil iedereen winnen." In Dwars door Vlaanderen zullen de weersomstandigheden ook belangrijk worden. "Voorlopig blijft het droog. Er zou wel eens een bui kunnen inzitten en als dat het geval is, gaat het afzien worden. Het wordt wel terug hard."

WEGKAPITEIN

Een goede gids kunnen ze bij Astana dus wel gebruiken. "Ik ben wegkapitein. De ploeg verwacht van mij dat ik de finale ga rijden met mijn kopman. Als het koersverloop meezit, ga ik ervoor." De Vreese start overigens met rugnummer 121 en is dus nummer 1 van zijn ploeg. "Dat kan ook met het alfabet te maken hebben", moet hij lachen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties