Meesterknecht over het succes van Deceuninck-Quick.Step: "Egoïsme wordt hier niet getolereerd"

Redactie
| 5 reacties
Meesterknecht over het succes van Deceuninck-Quick.Step: "Egoïsme wordt hier niet getolereerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, het was een beetje vreemd toen Tim Declercq de enige pion was in Gent-Wevelgem die helemaal vooraan zat toen de koers in een beslissende plooi gevallen leek te zijn. 'El Tractor' is een meesterknecht en zet het ploegbelang altijd voorop.

Declercq is een belangrijke factor in het succesverhaal van Deceuninck-Quick.Step, weliswaar meer in een dienende dan in een winnende rol. "Ik heb geen verklaring voor die unieke sfeer bij ons", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "We zijn echt één groep. Niet alleen de renners, maar ook de hele entourage. Het is de spirit van ons team, egoïsme wordt niet getolereerd."

Al blijven kopmannen natuurlijk afgerekend worden op het aantal zeges. "Natuurlijk hopen Philippe en Yves dat zij winnen, want hoe belangrijk het ploegenspel ook is, zij worden ook afgerekend op hun individuele prestaties. Maar het belangrijkste blijft: er moet iemand van Deceuninck-Quick Step winnen. En van de eerste tot de laatste bij ons gaat tot het uiterste om de renner die in de meest gunstige positie rijdt, te helpen."

'Specifiek profiel'

Zelf denkt de West-Vlaming niet aan winnen, behalve dan in de kleinere wedstrijden zoals de GP Samyn waar hij pas in de laatste hectometers gegrepen werd. De student lichamelijke opvoeding weet vooral perfect wat hij wel en niet kan. "Ik heb vijf jaar bij Topsport Vlaanderen gereden en heb ontdekt dat ik een specifiek profiel heb als renner", geeft hij toe.

"Ik kan lang eenzelfde inspanning aanhouden. Heel lang. Maar dat ontploffen op een helling, dat explosieve, mis ik. Je zag dat zondag ook op de Kemmelberg. Dan is dat moeilijk om voor jezelf te rijden. En een spurter ben ik ook niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties