Wout Van Aert bekent: "Niet verwacht om dit voorjaar zo goed te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Wout Van Aert bekent: "Niet verwacht om dit voorjaar zo goed te zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maandag was het aan Mathieu van der Poel, dinsdag was Wout Van Aert de gast aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le Vélo, Leve de Ronde. Hij had het er onder meer over zijn vormpeil en de Ronde van komende zondag.

Wout Van Aert eindigde al in het podium in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo en verbaasde ook iedereen in MIlaan-Sanremo en Gent-Wevelgem. "Ik had niet verwacht zo goed te zijn", vertelde hij. 

"Vorig voorjaar was hoopvol en ik had wel gehoopt dat het beter zou gaan. Ik kwam misschien wel met minder vertrouwen uit de winter, maar in februari voelde ik weer rust in mijn hoofd. Vanaf dan had ik vertrouwen dat het goed zat."

Revanche een slechte motivatie

Over revanche wil Van Aert niet spreken. "Ik begrijp dat er veel te doen was over mijn prestaties in de winter, maar revanche is een slechte motivatie. Mijn motivatie is dat ik overal wil proberen de beste te zijn."

Van Aert droomde als kind al van Vlaanderens Mooiste. "Als het de Ronde was, zette ik de wekker en zat ik de hele dag in de zetel. Mijn eerste herinnering is misschien wel de eerste overwinning van Tom Boonen in 2005. Als Kempenaar zat ik echt te supporteren vanuit de zetel. Ik was zelf nog maar 10 jaar oud."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties