Entourage stippelde de weg zorgvuldig uit voor van Aert: "Wout zou in alle wielerdisciplines top zijn"

Entourage stippelde de weg zorgvuldig uit voor van Aert: "Wout zou in alle wielerdisciplines top zijn"
Foto: © photonews

Wout van Aert gaat het tweeluik Ronde-Roubaix in als één van de grote jongens. Wie had dat gedacht in nog altijd maar zijn tweede jaar op de weg. Toeval is het niet. Zijn entourage werkte een plan uit om hem in topvorm te krijgen in deze klassieke periode en dat is wonderwel gelukt.

Mathieu Heijboer, Head of Performance bij Jumbo-Visma, geeft in HLN meer uitleg. "Het plan om goed te zijn in deze periode ligt al heel lang vast. De jaarplanning is vorig jaar nog door zijn entourage bij zijn vorige ploeg gemaakt. Wij zijn ons actiever gaan bemoeien vanaf december."

De sleutel was om niet teveel wedstrijden te rijden. "Wout koos bewust voor een beperkt veldritseizoen en meer trainingsperiodes om optimaal te pieken richting het WK veldrijden en het wegseizoen. Daar profiteert hij ook nu van", maakt Heijboer zich sterk.

TRAININGSKAMP IN SPANJE CRUCIAAL

Ploegleider Merijn Zeeman gaat er helemaal in mee. "We vonden het na analyse van zijn conditie en inspanningen in de winter beter om nog een trainingskamp in Spanje in te lassen om zijn zwakke en sterke punten te verbeteren, met heel specifieke intervallen en extra duurtrainingen."

Jumbo-Visma staat dan ook bekend voor zijn wetenschappelijke aanpak. "Ook al doen we alles wetenschappelijk gestoeld, willen we niemand in een keurslijf dwingen. We kijken eerst naar de persoon. We hebben bij Jumbo-Visma een talentvolle groep, maar Wout steekt er toch bovenuit. Net als bij Mathieu van der Poel spreken we over een uitzonderlijk talent. Ook Wout zou in alle wielerdisciplines top zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties