Het wordt kantje boord voor de Ronde: Lefevere ziet 'ongeruste' Gilbert

Het wordt kantje boord voor de Ronde: Lefevere ziet 'ongeruste' Gilbert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert moest woensdag ziek opgeven in Dwars door Vlaanderen. Niet ideaal, aangezien er slechts enkele dagen zitten tussen deze wedstrijd en de Ronde van Vlaanderen. Gilbert is dus twijfelachtig, maar Lefevere hoopt dat hij nog klaar geraakt.

Lefevere verduidelijkte aan Het Nieuwsblad wat er nu eigenlijk aan de hand was met Gilbert. "Maagproblemen. Hij voelde zich doodmoe en heeft een koortsblaas op zijn lip. Tijdens de koers voelde hij zich nog slechter worden", aldus Lefevere.

Niet meteen bemoedigende signalen dus. "We mogen niet panikeren, maar hij is wel een beetje ongerust. Het is niet het goede moment. Het is vooral afwachten hoe hij na een nacht slapen wakker wordt. Maar laten we niet vooruitlopen op de zaken."

We gaan ervan uit dat hij erbij is 

Het kan wel van cruciaal belang zijn voor Deceuninck-Quick.Step. Waar het vaak een mannetje op overschot heeft, betekent een eventuele afwezigheid van Gilbert een pion minder in de finale. "We gaan ervan uit dat hij erbij is en we hebben ook nog Stybar, Lampaert en Jungels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties