Denise Betsema reageert vol ongeloof op positieve dopingtest: "Wat een nachtmerrie is dit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 34 reacties

Denise Betsema (Marlux-Bingoal) kan positieve dopingtest niet vatten

Denise Betsema reageert vol ongeloof op positieve dopingtest: "Wat een nachtmerrie is dit"
Foto: © photonews

Terwijl heel Vlaanderen in de weer is met de hoogmis van de Vlaamse koers, viel hét nieuws van vrijdag in de veldritwereld te rapen. Denise Betsema testte in de Wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide positief op anabole steroïden en reageerde via sociale media voor het eerst. Vol ongeloof.

De renster die afgelopen winter goed was voor 15 overwinningen in het veld reageerde vol ongeloof. Ze kan de positieve test niet vatten. "Wat een nachtmerrie is dit", schreef de Nederlandse van Marlux-Bingoal. "Zoals velen al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden."

Betsema schreeuwt daarna haar onschuld uit. "Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het hele jaar verder nooit positief getest. We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond."

'Onwijs veel pijn'

"Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die er aan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb", is Betsema duidelijk.

"Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staat. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren", besluit de seizoensrevelatie van het veldrijden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden). Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest. We zijn echt verbijsterd en in schok. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond. Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb. Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek. Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren.

Een bericht gedeeld door Denise Betsema (@deniesoverseas) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties