Julian Alaphilippe weegt tweede zege in Waalse Pijl af tegenover triomf van vorig jaar

Julian Alaphilippe weegt tweede zege in Waalse Pijl af tegenover triomf van vorig jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Strade Bianchi, Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl winnen: dan mag je al eens een gebalde vuist in de lucht steken. De overwinning in de Waalse Pijl deed Alaphilippe nog dat beetje extra deugd. Omdat hij zo zijn titel kon verlengen en omdat zijn ploeg weer berewerk verzet had.

Bovendien deed de Fransman het deze keer als topfavoriet. "Ik ga niet zeggen dat er druk op mijn schouders lag, maar alle ogen waren wel op mij gericht. Je zag dat er verschillende pogingen waren om weg te geraken voor de Muur van Hoei", had dat volgens Alaphilippe ook impact op het koersverloop. "Het team heeft alles goed gecontroleerd."

The Wolfpack toonde nog eens waar het zo goed in is: zich uit de naad werken om dan op het einde de juiste man naar voren te schuiven. "Ik ben extreem trots op het team, dat perfect reed vanaf kilometer nul om me te beschermen. Het bezorgt me veel vreugde dat ik het harde werk val al mijn maats kon afronden."

OPSTEKER VOOR LUIK-BASTENAKEN-LUIK

Alaphilippe kreeg het allesbehalve cadeau, maar zijn intussen gekende explosiviteit maakte het verschil. "De laatste driehonderd meter waren enorm zwaar. Ik timede perfect en dit is dan ook een ferme opsteker voor Luik-Bastenaken-Luik", kijkt LouLou al vooruit.

Maar voor hij zich daaraan waagt: de Waalse Pijl zal voor hem altijd een speciale koers blijven, toch? "Vorig jaar behaalde ik hier mijn eerste grote overwinning. Het geeft me veel plezier om hier opnieuw te winnen. Het smaakt nog zoeter, want het was nog moeilijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties