Opbod in de winter voor Mathieu van der Poel? "Familie Van der Poel laat zich niet beïnvloeden door enveloppe met geld"
Redactie
| 4 reacties

Organisator Koen Monu weet dat familie Van der Poel in de winter niet met geld te verleiden valt

Opbod in de winter voor Mathieu van der Poel? "Familie Van der Poel laat zich niet beïnvloeden door enveloppe met geld"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel was net als in het veldritseizoen alomtegenwoordig op de weg. In het veld pakte hij een puike 32 op 34. Maar zal hij dit jaar nog zo'n volledig programma rijden? En zal de concurrentie tussen de organisatoren niet bijzonder groot worden?

Van der Poel wil absoluut blijven crossen. Dat maakte hij al verschillende keren duidelijk. Maar de vraag is of een zwaar crossprogramma zoals afgelopen winter tot de mogelijkheden behoort. Volgend jaar is er namelijk een olympisch jaar waar Van der Poel op een medaille mikt en bovendien zal hij ook opnieuw een voorjaarsprogramma afwerken. 

Wordt de handtekening van Van der Poel dan ook een intense strijd tussen de organisatoren? "Ik denk dat het heel moeilijk is om zoiets uit te halen bij de familie Van der Poel", vertelt organisator Koen Monu bij Sporza. "Zij hebben een heel duidelijke planning. Er mag bij manier van spreken iemand het dubbele bieden, ze zullen er niet in meegaan. Ze zullen voor het sportieve kiezen."

'Geld werkt niet'

"Natuurlijk zal Mathieu enkele wedstrijden moeten skippen, maar dat zullen de organisatoren respecteren. Iemand met het talent van Mathieu kun je moeilijk dwingen door geld te geven. Dat werkt niet. Ik ken de familie redelijk goed en dat zijn geen mensen die zich laten beïnvloeden door een enveloppe met geld.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Van der Poel net zoals afgelopen winter voor verschillende klassementen zal gaan. "Afgelopen seizoen heeft hij de Superprestige volledig gedaan en de andere klassementen maar deels. Dat wijst er ook op dat de groep rond Mathieu prioriteiten durft te stellen", besluit Monu. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties