Wanty-Gobert op de goede weg: "Gelukkig houdt Mathieu van der Poel er even mee op"
Redactie
| 9 reacties

Wanty-Gobert wil absoluut in top twee van Europe Tour eindigen voor startrecht in 2020 in WorldTour-wedstrijden

Wanty-Gobert op de goede weg: "Gelukkig houdt Mathieu van der Poel er even mee op"
Foto: © photonews

Wanty-Gobert kampeert momenteel op een tweede plek in de Europe Tour en moet alleen Cofidis voor zich dulden. Niet onbelangrijk, want eind dit jaar krijgt de top twee startrecht in alle WorldTour-wedstrijden van volgend seizoen.

Dat is dus ook het grote doel van de ploeg van Hilaire Van der Schueren. "We staan nu tweede, na Cofidis, dus we zitten op schema", aldus de ploegleider in Het Nieuwsblad. "In de algemene World Ranking staan zelfs Katusha en Team Dimension Data achter ons. Al had ik graag wat meer punten gehad, want we hebben in het begin van het seizoen toch wat laten liggen."

"We hebben dit seizoen al veel pech gehad met ziektes en blessures. Het uitvallen van Yoann Offredo was een tegenvaller, maar we blijven strijden", klinkt het vastberaden. Momenteel moet Wanty-Gobert vooral opletten voor Direct Energie, de ploeg van Niki Terpstra. "We hebben toch 700 punten voorsprong. Dat is gezien onze mindere prestaties in het begin wel een opsteker."

Concurrentie

"Maar er zijn nog veel andere concurrenten. Gelukkig houdt Mathieu van der Poel er even mee op." Laat dat een understatement zijn. Corendon-Circus prijkt momenteel op een 4e plek met amper 17 wedstrijden. Een slordige 20 minder dan Wanty-Gobert. 

Maar Van der Schueren en co mogen dus al een béétje dromen over 2020. "Als we het halen, zouden we ons zeker inschrijven voor ­Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en de Vuelta. En niet onbelangrijk: ik ben nog op zoek naar een hoofdsponsor. Wanty en Groupe Gobert gaan niet stoppen, maar willen graag een stapje opzijzetten voor een extra geldschieter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties