Onderzoek Belgian Cycling bewijst het: "Mensen leven echt langer door te sporten"

Onderzoek Belgian Cycling bewijst het: "Mensen leven echt langer door te sporten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn allen op de fiets oftewel een andere sport beoefenen. Zolang je maar sport. Dat is zo ongeveer de conclusie van een onderzoek van Belgian Cycling. Daaruit zou blijken dat mensen die sporten langer leven dan zij die dit niet doen. En hoe intensiever je sport, hoe beter.

"Het is zo dat groot wetenschappelijk goed gefundeerd onderzoek uitwijst dat sporten langer doet leven en intensief sporten nog langer", beweert bondsarts Kris Van der Mieren aan VRT NWS. "Grote studies die samengevoegd zijn, wijzen erop dat mensen die intensief sporten tot vijf jaar langer leven dan de doorsnee bevolking die niet sport."

Van der Mieren kan niet anders dan blijven benadrukken wat een groot verschil het maakt als je een sport beoefent. "Mensen leven echt langer door te sporten. Hoe intensiever, hoe langer dat je leeft gemiddeld." Van der Mieren haalt er ook nog een onderzoek met honderd depressieve mensen bij. Ook voor hen kan sport een groot verschil betekenen.

Je word gelukkiger van te sporten 

Kris Van der Mieren

"Moesten die honderd gesport hebben, zouden er maar achtentachtig een depressie gekregen hebben. Dat is toch een significant verschil." Het heeft dus niet enkel impact op de levensduur, maar ook op de levenskwaliteit. "Je word gelukkiger van te sporten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties