Renner van Wanty-Gobert mag na tijdelijke verlamming opnieuw koersen

Renner van Wanty-Gobert mag na tijdelijke verlamming opnieuw koersen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Goed nieuws bij Wanty-Gobert. Het kan één van zijn belangrijkere pionnen opnieuw inzetten in wedstrijden. Dat was de voorbije maand niet mogelijk met Yoann Offredo, die zelfs tijdelijk verlamd was. In Eschborn-Frankfurt maakt de Fransman zijn wederoptreden.

Het was op 24 maart in de Grote Prijs van Denain, gewonnen door Mathieu van der Poel, dat Yoann Offredo zwaar ten val was. De renner van Wanty-Gobert was tijdelijk verlamd en het heeft toch meer dan een maand geduurd eer hij weer klaar was om wedstrijden te rijden. Hervatten doet hij dus in een semiklassieker in Duitsland.

"De voorbije maand was moeilijk voor mij, in het bijzonder de eerste dagen na de valpartij. Na de terugkeer naar huis beleefde ik nog een moeilijke vijftiental dagen, zowel mentaal als fysiek. Tien dagen geleden was ik in staat om stevige trainingen te hervatten", doet Offredo het verhaal over zijn herstel.

TOEWERKEN NAAR TOURSTART

Nu komt het echte werk er dus weer aan. "Het zal me goed doen om opnieuw een rugnummer op te spelden. Daarna vertrek ik op individuele stage vooraleer een lange reeks wedstrijden aan te vatten. Ik wil de wedstrijden aaneen rijgen om present te tekenen bij de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk in Brussel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties