Ritzege doet stralende Ackermann hopen op meer: "Droom om in Verona op het podium te staan"

Ritzege doet stralende Ackermann hopen op meer: "Droom om in Verona op het podium te staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wie een overgelukkige mens wilde zien, was bij Pascal Ackermann aan het juiste adres. De Duitse kampioen is erop gebrand om zichzelf op de kaart te zetten in de grote ronden. Dan je eerste rit in een grote ronde meteen winnen, is een ferme binnenkomer. En wie weet nog maar het begin.

Ackermann was net zijn welverdiende zoenen op het podium in ontvangst gaan nemen toen hij voor de camera van Sporza met een brede glimlach reageerde op de overwinning. "Dit is mijn allereerste grote ronde. Het was mijn eerste kans om een etappe te winnen en ik ben overgelukkig dat het gelukt is."

De druk is van mijn schouders gevallen 

Schitteren op het hoogste platform in die mooie trui van hem: dat is toch iets speciaals. "Dit te doen in de trui van Duitse kampioen, is een grote eer voor mij. Ik hoop dat ik op deze flow verder kan gaan. De druk is al van mijn schouders gevallen. Ik was hier met één doel: een etappe in de Giro winnen. Die heb ik nu al binnen."

Gaat Ackermann nu ook voor de puntentrui? Hij behoudt zijn nuchterheid, maar zegt toch niet meteen neen. "Je moet zien wat er gebeurt in de andere sprintersetappes en wat de acht bergritten geven. De droom is om in Verona op het podium te staan, maar dat is nog heel ver weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties