Werkendag voor Deceuninck-Quick.Step? Viviani acht massasprint lang geen zekerheid in eerste rit in lijn
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani op zijn hoede voor klimmetjes in eerste etappe

Werkendag voor Deceuninck-Quick.Step? Viviani acht massasprint lang geen zekerheid in eerste rit in lijn
Foto: © photonews

Van de vele sprinterskansen in de Ronde van Italië wordt Elia Viviani goedgemutst. Al is het maar zoals je het bekijkt. De eerste rit in lijn naar Fucecchio bijvoorbeeld kent een vlakke finale en toch is het niet gegarandeerd dat het effectief tot een massasprint komt.

Elia Viviani blikt in La Gazzetto dello Sport vooruit naar de etappe. De Italiaans kampioen beseft dat er enige hindernissen zijn. La Serra en de Montespertoli bijvoorbeeld, die niet eens worden opgenomen in het bergklassement. De Montalbano en de San Baronto wel.

MONTALBANO LASTIGSTE KLIM

"Vooral de Montalbano is een zeer lastige beklimming", zegt Viviani in de Italiaanse krant. "En dan vooral het eerste gedeelte. De San Baronto is dan weer iets minder zwaar." Wat nadien volgt in de laatste 25 kilometer, speelt wel in de kaart van de sprinters. "Na de top volgen er lange en brede wegen richting Fucecchio."

Het zou dus wel eens kantje boord kunnen worden. Aan Deceuninck-Quick.Step  en de andere sprintersploegen om dan de kastanjes uit het vuur te halen. "Het kan uitdraaien op een massasprint, maar het zal niet simpel worden. We zullen er echt hard voor moeten werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties