🎥 Moschetti was voorval met Viviani dan toch niet helemaal vergeten en gaf hem koekje van eigen deeg
Redactie
| 11 reacties

Moschetti in tegenstelling tot Viviani niet bestraft na gevaarlijk manoeuvre

🎥 Moschetti was voorval met Viviani dan toch niet helemaal vergeten en gaf hem koekje van eigen deeg
Foto: © photonews

De veelbesproken deklassering van Viviani in de derde Girorit is dan toch blijven hangen bij één van de betrokken partijen. Daar lijkt het alvast op bij het bestuderen van de beelden van de sprint van de vijfde etappe. Moschetti deed ditmaal de deur dicht voor Viviani.

In de massasprint van de derde etappe week Viviani van zijn lijn af en maakte hij contact met Moschetti. De jury diskwalificeerde de Italiaanse kampioen en nam hem zo zijn overwinning af. Moschetti maakte op dat moment nochtans weinig misbaar. Maar wie weet is dat toch in het hoofd gaan kruipen van de spurter van Trek-Segafredo.

Bij de sprint in Terracina kwam Viviani er helemaal niet aan te pas. Uit de beelden blijkt ook waarom. Wie goed kijkt, ziet dat Moschetti deze keer op zijn beurt uitwijkt en de deur helemaal dichtdoet voor Viviani. Zo moest die laatste de benen stilhouden en zat er voor hem niet meer in dan een negentiende plaats. Moschetti sprintte nog naar plek vijf. De winst was voor Ackermann.

De beweging van Moschetti was nog een stuk bruusker dan wat Viviani een paar dagen eerder deed. Toch deelde de jury ditmaal geen sanctie uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties